................................................................................................................................................................................................ (english)

IMPEX RESIDENCY II

Dominik Lang (Prága, Csehország)

2007. október - december

Dominik Lang műveinek kiindulópontjában az építészet áll, amelyet különböző formák, anyagok, kombinációk, stílusok és unkamódszerek lexikonaként használ, mindig szem előtt tartva a befogadóhoz fűződő viszonyt. Alkotásaiban fontos szerepet játszik a tér, gyakran egy adott galéria tere , amihez egy építőjáték szellemében viszonyul. Falakat áthelyez, helységek eredeti elrendezését megváltoztatja, vagy azokat különböző eszközökkel dekonstruálja. Tárgyak eredeti funkcióját és rendeltetését apróbb beavatkozásokkal, vagy azok más környezetbe helyezésével megkérdőjelezi, de úgy, hogy ezek az új alkalmazások vagy gondosan megszerkesztett térinstallációk szinte észrevétlenek maradnak vagy értelmetlennek tűnnek. Mindezzel szokásos észlelési sztereotípiáinkat vonja kétségbe vagy esetenként éppen visszaigazolja. Alkotásai olykor szándékos önreferenciákon alapulnak, nem szólnak másról mint magáról a műről, amivel saját létjogosultságukat vonják kétségbe.

Dominik Lang, cseh képzőművész, a Nemzetközi Visegrádi Alap residency programjának támogatásával tartózkodik Budapesten.

Programok:

LÁTHATÓ ÉS KÖRBEJÁRHATÓ DOLGOK - Dominik Lang egyéni kiállítása
2007. november 24 - december 14.
Megnyitó: 2007. november 23., 19h

Az IMPEX-ben többek között egy mobil térinstalláció révén falakat tolhatunk el, a modell-teret és alaprajzát tetszőlegesen átrendezhetjük. A galéria egyik falába fúrt nyíláson keresztül pedig az IMPEX körül zajló építkezésben gyönyörködhetünk, ami hamarosan eléri és maga alá temeti az IMPEX által jelenleg használt tereket is.