...................................................................................................................................................................................................... (in english)

" A FORRADALOM NEM KERTI PARTY" című kiállítás katalógus bemutatója
2007. február 9., 19.30h

A kiadvány összegzi a kiállításon képviselt, a kortárs forradalomra irányuló művészi reakciókat és elméleti szakemberek, művészettörténészek által megírt, a forradalom és a művészet kapcsolatát taglaló új reflekciókat. Tartalmaz illusztrációkat, interjúkat a művészekkel és Gerald Raunig, Benda Hofmeyr, Simon Sheikh, Chus Martinez és Maja / Reuben Fowkes által írt új esszéket, melyek a művészet és a forradalom, az esztétika és a politika, illetve az ökológia és az anarchizmus kérdéseit vitatják. Hock Beáta, Molnár Edit, Erőss Nikolett, Sugár János, Kaszás Tamás / Kotun Viktor, Hegyi Dóra és Erhardt Miklós visszhangjai a kiállítás egyes műveire, a kortárs művészet kontextusában vizsgált forradalom tapasztalatainak és megértésének sokszerűségét hangsúlyozzák.
A katalógust a MIRIAD adta ki (the Manchester Metropolitan University Research Institute for advanced cultural inquiry and creativity), és a Cornerhouse Manchester terjeszti www.cornerhouse.org/books.

"A Forradom nem kerti party" című nemzetközi kiállítás az 1956-os magyar forradalom előtti tiszteletadás, amely a kortárs művészet kontextusában vizsgálja a forradalom társadalmi és politikai visszhangjait.

A kiállítók: Michael Blum, Nick Crowe, Igor Grubic, Sanja Ivekovic, László Gergely / Rákosi Péter, Nils Norman és Adrian Paci.

A kiállítás 2006 októberében, a Trafó Galériában került bemutatásra, jelenleg a manchesteri Holden Gallery-ben látható február 27-ig (www.holdengallery.mmu.ac.uk). 2007. március 22. és április 21. között a Norwich Gallery-ben (www.norwichgallery.co.uk), illetve június 14. és július 6. között a Galerija Miroslav Kraljevic-ben, Zagrábban lesz látható.