...................................................................................................................................................................................................... (in english)

Gyakorlatok a szabadban szavak nélkül: Budapest

Műhelyfoglalkozás 20 fő részére, Joanna Rajkowska. Lengyel művész vezetésével.

A gyakorlatok a szabadban szavak nélkül olyan műhelymunka sorozat, amely kis csoportokban, körülbelül 20 fő részvételével valósul meg. A gyakorlatok arra esznek kísérletet, hogy újra megismerjük a várost, kiválasztott helyszínek aktív megélésén keresztül. A kiválasztott helyek erős érzelmeket közvetítenek. Politikai eseményekhez kötődnek, vagy az erőszak, a káosz helyszínei voltak a közeli és távoli múltban, kiürültek a rejtett kommercializálódás folyamatában vagy olyan sokak által szeretett terek, melyekhez öröm, pozitív személyes élények kötődnek, vagy egyszerűen élettel teliek és gyönyörűek.

A gyakorlatok egy közös képalkotásra épülnek arról, először a résztvevők meghatározzák, hogy mi a jellemző az adott térre, milyen jelentések, emlékek kötődnek hozzá, majd ezeket a jelentéseket gesztusok, hangok segítségével, de szavak nélkül ábrázolja a csoport. Ezek után egy koreográfiát állítanak össze, mely egy-egy kiválasztott gesztus vagy hang ismétlésén alapul.

A projekt a művész azon meggyőződésén alapul, hogy a várost a testünkkel tudjuk megélni, hogy a test gesztusának ereje feloldhatja, értelmezhetővé teszi a hely varázsát, miközben az egyének olyan tudást szereznek melyhez máskülönben nem férhetnének hozzá, mind a helyről ahol élnek, mind pedig magukról.

Időpont: 2007. december 15. szombat

Időtartam: 1 nap, 11.00-tól 17.00-ig, találkozás az IMPEX galériában, a munka ugyanitt végződik egy-egy pohár bor mellett.

Ha részt szeretnél venni, kérjük, küldd el jelentkezésed december 10.-ig, lehetőség szerint angolul, a következő email-címre: rajkowska at gmail.com. Leveledben írd meg a telefonszámod is.

Bővebben Joanna Rajkowska korábbi köztéri munkáiról: www.rajkowska.com