PUNK FOR ADULTS
The Art Critics Orchestra (D) koncertje

Időpont: 2009. szeptember 12., 20.00

HELYSZÍN: Kertem, 1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

A 2004-ben Berlinben alapított The Art Critics Orchestra (ACO) öt zenészből áll, akik mindannyian a kortárs képzőművészet területén dolgoznak. Saját szerzeményeik mellett számos, kifejezetten számukra íródott dal szerepel repertoárjukban, többek között olyan művészektől, mint Dave Allen, Christian Jankowski, Ross Sinclair, Annika Ström, Carsten Nicolai, John Miller, Elke Krystufek...

Az 'ajándékba kapott' dalok különböző módon jutottak az együtteshez. Amellett, hogy sokszor kaptak kész műveket, előfordult, hogy kezdetleges vázlatokat vettek át és turbóztak fel egy kis rock'n'roll hangzással. Máskor pedig telefonban vagy élőszóban elhangzott ötleteket, ötletfoszlányokat jegyzeteltek le és alakítottak át zeneszámmá.

Idén ősszel kerül a lemezboltokba a zenekar legújabb CD-je, egy igazi Kraut-Rock album, melyen kizárólag saját szerzemények szerepelnek. A zenekar tagjai saját szavaikkal adják vissza mindazt, amit a művészeti világtól kaptak.

Az együttes tagjai:
- Agnes Wagner, énekes, jelentős művészeti kiállítások kurátora, aki jelenleg a Temporäre Kunsthalle Berlin munkatársa.
- Andreas Schlaegel, dobos és énekes, többek között a Flash Art, Contemporary, Spike Quarterly és Praesens állandó szerzője.
- Raimar Stange, basszusgitáros, cikkei a Kunstbulletin, Springerin, Artist magazinokban olvashatóak. Nemrég jelent meg saját könyve Insight-Inside címen, melyben a II. világháború utáni művészeti galériáknak a kortárs művészet megértésére gyakorolt hatását vizsgálja. - Laura Oldenbourg, billentyűs, szabadúszó grafikus, aki jelenleg többek között a londoni Mute Magazine-nak dolgozik.
- És végül Micz Flor, aki ha épp nem szerkesztői és média project menedzseri munkáival van elfoglalva, akkor vokálozik és gitározik az együttesben.

Budapesti fellépésük kapcsán az ACO megkereste a helyi művészeti élet számos szereplőjét (többek között Erhardt Miklóst, Hock Beát, Ladik Katalint, Török Adriennt), hogy működjenek közre, azaz az eredeti szándéknak megfelelően megosszák a művészet felelősségét.

 

Link: www.artcriticsorchestra.com

 

Együttműködő partner:
Kertem

 

 

<< vissza