II. DUNAÚJVÁROSI GARÁZSFESZTIVÁL
Tehnika Schweiz (László Gergely, Rákosi Péter)

Időpont: 2009. szeptember 18-19.

HELYSZÍN: Dunaújvárosi Béke téri Garázssor (a Vasmű főkapu és a Béke téri kapu között)

Idén második alkalommal vár minden szórakozni vágyót a Dunaújvárosi Garázsfesztivál a régi helyszínen, a régi jó hangulatban és új, kibővült programokkal!
A Garázsvárosban mindkét nap szabadtéri színpadon és garázsokban rendezett koncertek, DJ-garázs, Garázsrádió, Garázsmúzeum, BMX-garázs, Chill-garázs, Zajzenei Garázs, és sok egyéb érdekesség és izgalmas program várja egész nap a kicsiket és nagyokat, idősebbeket és fiatalokat egyaránt.
A programot színesíti a szeptember 19-én szombaton délután 3 órakor a Városháza térről induló felvonulás - mazsorettek, fúvószenekar, zsonglőrök és a fellépők közös bemutatkozása - a Garázssorra!A projekt ötletgazdái a Tehnica Schweiz, vagyis László Gergely és Rákosi Péter fotóművészek. Az alkotók a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet meghívására kezdtek el foglalkozni a város legnagyobb garázstelepével, a Volán Garázsszövetkezettel, melynek garázssorait a 70-es években építették a Vasmű dolgozói számára. Dunaújváros tervszerűségéhez hasonlóan a települést körülhatároló 'garázsvárosok' is szigorúan megtervezett struktúrában épültek, a blokkokat itt is utcák választják el és minden blokk teljesen egyforma külsőleg.

Ma a telep elsősorban férfiak találkozóhelye, amolyan hétvégi menekülési hely, ezért a garázsok privát és titkos terek. Mindegyik más-más hobbit, szakmát és múltat rejteget, a rengeteg garázsajtó életutak sokaságát tartja zárva.
A projekt első felében László Gergely és Rákosi Péter igyekezett minél több garázsba betekintést nyerni, felhasználásuk sokaságát és belsőépítészeti sokszínűségüket felfedezni, fotókkal dokumentálni.
A második fázisban egy bérelt garázsban építettek fel újabb és újabb képzőművészek, reklámszakemberek, filmesek által elképzelt enteriőröket.
Ezen fázisok tetőpontja volt a 2008-ban megrendezett Első Dunaújvárosi Garázsfesztivál, melynek programja a helyszín és a garázs-élet sajátosságai szerint lett kialakítva.

 

Bővebb információ, programok érdekességek:
www.garazsfesztival.com
www.garazsfesztival.blogspot.com

 

Együttműködő partnerek:
Képző- és Iparművészeti Lektorátus, Kortárs Művészeti Intézet Dunaújváros

 

 

<< vissza