...................................................................................................................................................................................................... (in english)

Zene kiállítás
2006. december 9., 19h

Program:

Ultrahang Alapítvány rövid ismertetője, a két új CD bemutatója
http://www.uh.hu/
- uhcdr01s_07: Ovekk_Finn: Milk and Bread
- uhcdr01s_08: Nicron: Transfer completed
http://uh.hu/uhcdr/

Ovekk_Finn koncert
http://www.ovekkfinn.go.ro

Nicron koncert
http://porousher.hu/

Az Ultrahang Alapítvány 2000 óta dolgozik a nem szokványos, nem kommerciális célból létrejött zenék magyarországi bemutatásán. Érdeklődési körébe beletartozik szinte minden olyan produkció, ami meglévő szabályok követése helyett új, nem ismert hangzó világot kíván teremteni - a gitár- és az elektronikus zene, a szabad improvizáció és a dalforma újraértelmezése egyaránt. Az alapítvány kritikákat, koncertbeszámolókat és más cikkeket közlő, fórumot is tartalmazó honlapot működtet (www.ultrahang.hu); koncerteket és többnapos, nemzetközileg is jegyzett fesztiválokat szervez; vasárnap reggelenként műsorral jelentkezik a Tilos rádión; és 2002 óta adja ki uhcdr-sorozatát, olyan magyar alkotók lemezeit, akiknek a hazai lemezkiadásban (nem minőségi, hanem műfaji-kereskedelmi okokból) egyébként nem lenne esélyük megjelenni.
Az Ultrahang Alapítvány idén már másodszorra kiírt 'Mi a zene?' c. pályázatával szintén a tehetséges hazai alkotókat kívánja segíteni: az elbírálásban nemzetközi zsűri vesz részt, a díjazottak fellépési lehetőséget is kapnak. Az alapítvány szorosan együttműködik több hasonló (nyugat- és kelet-)európai szervezettel, aminek eredményeképpen nem csak Magyarországra jutnak el a legizgalmasabb külföldi produkciók, hanem hazai alkotók is megmutathatják magukat a nemzetközi színtéren.